Appen Placie låter alla skapa augmented reality i en taggad värld

Bublar Group AB (publ), (“Bublar”), lanserar idag mobilappen Placie som på ett lekfullt sätt kombinerar augmented reality med platsbaserad teknik. Med Placie kan alla skapa virtuella objekt av sina bilder och placera dessa var som helst i världen.

Placie - en ny social upplevelse

Placie är en social app som kombinerar augmented reality och platsbaserad teknik så att alla kan skapa och placera virtuella objekt och bilder på verkliga platser. Användare kan interagera med varandra via appens världskarta och skapa eget innehåll med mobiltelefonens kamera i en lekfull form av augmented reality.

– Placie är ett första steg i vår vision att förhöja användarupplevelsen för spel och appar genom att integrera augmented reality och platsbaserad teknik, säger Wictor Hattenbach, Creative Director på Bublar.

Mobil teknik med många framtida tillämpningsområden

Appen Placie finns från och med idag tillgänglig i en publik betaversion och kan installeras via App Store och Google Play. 

– Vår realtidsmotor för användargenererat innehåll visar hur digitalt innehåll kan länkas till platser över världen, delas mellan användare och visualiseras i kart- och kameraläge. Vi ser början på en spännande utveckling av applikationer baserade på Bublars mjukvaruplattform, säger Magnus Granqvist, VD för Bublar.

Mer information finns på placieapp.com

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Granqvist, VD Bublar Group AB (publ)
E-post: magnus.granqvist@bublar.com
Telefon: +46 (0)8-559 251 20

Rådgivare

G&W Fondkommission är Bolagets mentor. Bublar är noterat på NGM Nordic MTF.

Bublar skapar framtidens mobilupplevelser genom att tillhandahålla spel och appar som kombinerar den senaste tekniken inom de snabbväxande segmenten augmented reality och platsbaserade tjänster. Bolaget har en egenutvecklad mjukvaruplattform som möjliggör att skapa appar där stora volymer av användare kan interagera med varandra i realtid över hela världen.

Viktig information

Denna information är sådan information som Bublar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2017 kl. 08:30 CET.